• Gin & Tonic Rosé

  Alkoholfri Gin&Tonic Rosé är en underbart frisk och välsmakande hantverkstillverkad dryck med låg sockerhalt. Den innehåller endast riktiga råvaror. Perfekta att bjuda på. Drick den som den är, kall med is, eller blanda i en vacker cocktail med eller utan alkohol. Du hittar dem i dagligvaruhandeln, hos grossist eller i vår webbshop.

  LÄS MER
 • Alkoholfri Gin & Tonic

  från Skånska Spritfabriken

  WEBBSHOP
 • Enbär, rostad kaffeböna, kardemumma och svartpeppar

  g-Gin Kaffe

  Finns att beställa på systembolaget med nr: 81338

  Läs mer Ladda ned recept
 • Drinkrecept till vardag och fest

  Vi lägger kontinuerligt upp recept på drinkar med och utan alkohol som är lätta att göra och inte kräver för många ingredienser

  RECEPT
 • NYHET Gin Bubbel

  Gin Bubbel, en fantastisk gin med smak av enbär, mousserande vin och peppar! God nog att drickas som den är i sällskap med is men också perfekt till gindrinkar. Här i sällskap med en White Lady som du också lätt kan göra alkoholfri så att alla dina gäster kan få en drink med samma utseende

  WEBBSHOP GIN BUBBEL
 • ÄPPELGLÖD

  En fullkomligt underbar dryck och hantverksmässigt tillverkat äppeldestillat. Den innehåller varken tillsatser eller tillsatt socker. Destillatet är gjort på kallpressade äpplen utan socker eller tillsatser.

  Läs mer Recept

Välkommen till Skånska Spritfabriken. Vi är idag den snabbast växande dryckesproducenten av premiumdrycker som med hjälp av lokala råvaror producerar och erbjuder internationellt och nationellt prisbelönta drycker på ett hållbart sätt utan onödiga tillsatser.

Valkommen-till-skanska-spritfabriken

Naturliga, lokala råvaror med låg sockerhalt

Råvarorna i våra drycker är naturliga, lokala och har låg sockerhalt. Vi tillverkar flertalet internationellt prisbelönta drycker. Gin, äppeldestillat, tonic och gin & tonic. 2020 ökade vi försäljningen av alkoholfria premiumdrycker med 101%. Det är mer än dubbelt så mycket än marknaden. Våra drycker och företaget har vunnit priser. Dryckerna och handspriten finns representerade i livsmedelsbutiker, restauranger, tax-free och på systembolaget. Vi exporterar till Norge, Danmark, Ryssland, Holland, Spanien, Japan, Singapore och USA.

Vår hos Skånska Spritfabriken

Vi tar emot allt fler gäster och aktieägare på gården om än i små grupper. Men för dig som har för långt att åka har vi gjort den här korta filmen om hur det ser ut här just nu.

Vår på gården hos Skånska Spritfabriken

Välkommen till Skånska Spritfabriken som ny delägare – bli en av oss du också!

Bli delägare!

Den här crowdfundingen är nu fulltecknad. Vi tycker att det är helt fantastiskt och fullkomligt underbart att så många vill vara med oss och forma vår framtid. Stort tack till er alla. 

Nu vill vi ha din hjälp att öka takten och ta nästa steg. Ju fler vi är, desto starkare blir vi. Trots utmanande tider har vi kommit en bra bit på väg. Med stor målmedvetenhet har vi ökat vår försäljning i och utanför Sverige.

Råvaror och miljö

ravaror-och-miljo

Vi försöker ständigt förbättra processer för att dryckerna ska bli så goda som möjligt och göra minsta möjliga avtryck på miljön. 

Vi prioriterar svenska odlade sockerbetor framför att flyga ekologiskt socker från Sydamerika.

Vi använder oss av lokalt odlade råvaror och så länge det finns lokalt; ekologiska. Med låg eller ingen sockerhalt. Och vi byter succesivt ut det som inte kan plockas på gården, handlas lokalt eller inte är ekologiskt. Vi använder ex. malört istället för kinabark.

Vi använder oss av egna recept och utvinner egna, naturliga extrakt från frukt, grönsaker och växter som vi också säljer till andra tillverkare.

Våra drycker

Alkoholfria drycker

Tonic – äpple, citrongräs & lime, indian, saffran

Alkoholfri gin & tonic – citrus, rosé, bubbel, gurka & svartpepper

Alkoholhaltiga drycker

Gin – London Dry, gin Äpple (Österlenfinish), gin Grape och gin Kaffe

Äppeldestillat – Äppelglöd, Österlen First Batch VSOP, Pommes Feliz

Single malt whisky

Pastis

Övrigt – Naturliga extrakt, handsprit, glas etc

Om oss

Skånska Spritfabriken startades 2011 med kärlek för mat och dryck på en gård full av gamla äppelträd. Idag arbetar vi utifrån gården, använder de råvaror som växer där och samarbetar med lokala bönder av hållbart odlade kvalitetsråvaror. Vi använder lokalt odlade råvaror och så långt det är möjligt ekologiska.

Första produkten

Första produkten var ett Äppeldestillat, ”Swedish calvados”, baserat på 100% äpplen från Österlen. En region känd för sina äpplen. Idag är vi en etablerad producent av (premium) tonic, alkoholfri gin & tonic, gin, äppeldestillat och glögg. Våra alkoholfria drycker är fantastiska törstsläckare. Du kan dricka dem som de är, eller blanda dem i en cocktail med eller utan alkohol.

Miljö i fokus

Vi producerar drycker utan artificiella smaker och tillsatser. Recepten är våra egna. Vi utvinner egna extrakt och låter råvarorna stå för smakerna i våra drycker. Råvarorna i våra drycker är naturliga, lokala och har låg sockerhalt. Vi säljer i Sverige, Asien, Europa och USA.

Visste du att vi använder oss av lokalt odlade råvaror och så länge det finns lokalt; ekologiska? Med låg eller ingen sockerhalt. Och vi byter succesivt ut det som inte kan plockas på gården, handlas lokalt eller inte är ekologiskt. Vi använder ex. malört istället för kinabark.

Alkoholfria drycker

Vi är marknadsledande i Norden på Alkoholfri Gin & Tonic (färdig att dricka). 2020 ökade vi försäljningen av alkoholfria premiumdrycker med 101%. Det är mer än dubbelt så mycket än marknaden.

Nu söker vi nya delägare som vill hänga på och utveckla tillsammans med oss. Du väljer själv hur aktiv du vill vara. Vi delar mycket information om det arbete vi utför och vad vi för tillfället vill ha hjälp med. Hur du använder den är upp till dig. Läs mer

På vår receptsida hittar du enkla och vansinnigt goda recept på drinkar och cocktails du enkelt kan göra hemma Läs mer

Vill du veta mer om vad som händer ute på Spritfabriken kan du läsa mer här

Medaljer sedan start

·Skånska Spritfabriken:   The Best Spirit Producer in southern Sweden 2018 ·Alkoholfri gin & tonic Citrus:   2021 Guld IWSC, 2020 Silver Spirit masters London, 2018 Brons IWSC  ·Alkoholfri gin & tonic Rosé:  2021 Silver, Spirit masters, London ·Alkoholfri gin & tonic Gurka & svartpeppar:   2021 Silver, Spirit masters London ·g-Gin Österlenfinish:   2020 Guld WWSA London, 2018 Brons WWSA London,   2017 Silver, IWSC London ·g-Gin Bordeaux finish:   2020 Silver WWSA London, 2018 Dubbelguld, WWSA,

2018 Silver, Cathay Pacific Hongkong ·g-Gin London Dry:   2020 Guld Women´sWine & Spirits Awards, 2018 Guld,   Frankfurt International Trophy, 2018 Dubbelguld, Women´s   Wine & Spirits Awards, 2018 Guld (gin&tonic) Women´s Wine   & Spirits Awards, 2017 Trophy Best Gin for Gin & Tonic and   Guld outstanding IWSC, 2017 Silver outstanding IWSC

  2016 Silver IWSC, London ·Äppelglöd:   2021 Guld, The drinks & spirits business, London ·Österlen VSOP First Batch:   2018 Silver, Cathay Pacific Hongkong, 2017 Brons, IWSC London, 2014 Silver, IWSC London ·Pommes Feliz:   2018 Guld, Women´s Wine & Spirits Awards, 2016 Brons,   IWSC London, 2014 Silver IWSC, London

Vi önskar dig varmt välkommen till oss. För att bli delägare, för att handla, skriva, eller för att hälsa på.

Välkommen till Skånska Spritfabriken med dina frågor, kontakta

Kim Paulin, tel. +46 738832545 eller info@kimpaulin.se
Jan Rothman, tel.+46 738832546 eller jan@spritfabriken.com