gin Kaffe

 

gin Kaffe är en underbar smakupplevelse och perfekt till alla alla möjliga kaffedrinkar och cocktails. Caffetini, Caffee Sour, Espresso Martini för att nämna några. Du kan självklart också dricka den som den är med en isbit eller blanda den i kaffe eller choklad.

HANDLA  HÄR

Alkoholhalt: 41,5%
Volym: 500 ML
Beställningsnummer: 5716402

Doft: enbär, kaffe och peppar.
Smak: enbär och kaffe med inslag av peppriga citrusnoter. Eftersmak av choklad.

Kaffebönorna som använts är mörkrostade hos Sandby Kafferosteri och har en fyllig smak med låg syra. Innehåller inte tillsatt socker eller onaturliga tillsatser.

Dryckens unika smak har gjort denna gin omskriven i alla världsdelar. Den har fått fantastiska recensioner i böcker och tidningsartiklar över hela världen.

gin-Kaffe

gin Kaffe – the Story

Med en gemensam passion för drycker och att råvaran ska vara spårbar och naturlig, slog Janne, vår master blender och Mattias från Sandby Kafferosteri sina kloka huvuden ihop för att diskutera hur kaffe bäst skulle kunna användas i gin.

Mattias valde ut den perfekta bönan och Janne började experimentera fram en perfekt balanserad blandning av ginkryddor och pepparsorter som kompletterade bönorna till den tilltänkta ginen.

Kaffebönorna som valdes var mörkrostade med fyllig smak och låg syra.

Kryddor blandades med sprit, destillerades och flaskor fylldes och korkades. Det blev dagar med en underbar doft av enbär och kaffe i luften. Några härliga, peppriga citrustoner trängde också igenom. Korkar trycktes ned och etiketter klistrades på, allt för hand.

Resultatet blev en gin med doft av enbär, kaffe och peppar. En

smakupplevelse av enbär, en perfekt, mild och balanserad ton av kaffe med inslag av peppriga citrustoner. I eftersmaken finns ett tydligt inslag av choklad.

Endast naturliga råvaror har använts, inget fejk.

recept-drinkar-och-cocktails

Drinktips – Espresso Martini med gin Kaffe

4 cl gin Kaffe
2 cl sockerlag
5-6-cl espresso 
2 cl Äppelglöd
Is
3 kaffebönor / råsocker / kaffepulver / chokladkross

Gör espresso i maskin. Låt svalna.

Lägg is i en shaker och tillsätt espresso, Äppelglöd och gin Kaffe. Skaka ordentligt så att det skummar innan du silar ned det i ett martiniglas.

Garnera med kaffebönor, råsocker, kaffepulver eller chokladkross.

gin-kaffe

Drinktips – gör vår gin&tonic favorit 

Prova en gin & tonic med Kaffe, en av våra mest populära drinkar under provningar och sommarhäng.

Fyll ett glas rikligt med is. Häll över 5 cl gin och toppa med tonic water Indian. Vrid ett apelsinskal över drinken innan du släpper ned det i glaset.