Snart är det jul igen…

Med julfabriken förbereder vi inför julen på gården där du kan handla presenter och drycker i butik och i vår webbshop. Vi kommer också att ha julmarknad tillsammans med andra lokala företag den 26 – 27 november. Nedan hittar du också information om våra juldrycker, Äppelglögg och Tonic Water Saffran. Glöggen kan du beställa på systembolaget och Tonic Water Saffran hittar du snart i vår webbshop.

Varmt välkommen på fabriksförsäljning
av alkoholfri g & Tonic

den 10:e december, 2022

Ett tillfälle att umgås, inspireras och hitta julklappar såväl som delikatesser till bordet.

Plats: Skånska Spritfabriken i Södra Sandby


Alla besökare kommer att bjudas på ett glas alkoholfri glögg.  

I galleriet nedan hittar du några av våra utställare, vi lägger ut bilder eftersom:

Juldrycker hos Skånska Spritfabriken Julfabriken

Tonic Water Saffran

Tillverkad av förstklassiga, naturliga och lokala råvaror. Saffran, malört och socker kommer från skånska gårdar på Österlen. Låg sockerhalt och en mild bitterhet från malört. Perfekt för julbordet, drinkar och cocktails.

julfabriken

Äppelglögg av Sten Mattsson

I år erbjuder vi Äppelglögg av Sten Mattsson.

Sten Mattsson var en stor förespråkare av äppeldryck. Tyvärr lever han inte längre men det gör glöggen, som för det stöd och uppmuntran han gav har hedrats med hans namn. Äppelglöggen har en smak av äpplen blandat med traditionella julkryddor som kanel, pomerans och kryddnejlika.

Till varje flaska glögg går det åt cirka fyra kilo äpplen av sorterna Ingrid-Marie, Aroma, Discovery och Cox Orange. Precis som Äppelglöd och Pommes Feliz är glöggen spetsad med fabrikens äppeldestillat. Som av en händelse har vi också fått möjlighet att provsmaka äppelglöggen, såväl varm som årstiden påkallar, och kall med en isbit. Båda sätten passar precis lika bra. Glöggen finns också i en alkoholfri variant.

Handla dina julklappar från oss, fysiskt i vår butik eller online i vår webbshop.

I år har vi satt ihop tre olika storlekar på julpaket.