Här berättar vi kort om livet på spritfabriken blandat med tips på andra trevligheter.

Bolagsstämma 2020

20201116 Bolagsstämma på Restaurang På Skissernas
Det blev en väldigt trevlig bolagsstämma med sittande event (corona). Vi höll behörigt avstånd och förutom information och stämma fick fick vi också lära oss blanda några nya drinkar. Vi lyssnade på härlig och stämningsfull musik av Noah Henry och lärde känna varandra ytterligare. Fler bilder och information kommer att läggas ut på Aktieägarsidan. Stort tack till alla som kom, till styrelsen, på Skissernas och Noah.

Styrelseordförande Gunnar P Lund
En underbar nyhet för alla chokladälskare

2020-11-11 Kaffe med 1 cl g-gin Kaffe och 1 cl Pommes Feliz gör sig mycket bra tillsammans med denna goda ask choklad. Sex praliner från Hovby N9 som alla innehåller olika smaker från Skånska Spritfabriken. En fantastisk present till jul eller en vardagslyx för alla chokladälskare.

20201110 Håll utkik i din butik! Tonic Water Saffran börjar komma ut i butikerna nu. Tonic Water Saffran är en hantverkstillverkad tonic gjord på äkta råvaror. Saffran från Saffranstorp, malört från Österlenkryddor och socker från skånska gårdar. Underbart frisk och samtidigt mild. En tonic som passar perfekt att dricka som den är eller till en g&t. Servera den kall med is. Hittar du den inte kan du alltid beställa den via oss på order@spritfabriken.com. Glöm inte att du har rabatt om du är aktieägare.

tonic-water-saffran
Vackra krokusar från Saffranstorp

2020-11-01 Söndag på spritfabriken Hundarna Gin & Tonic på promenad ute på gården.

Vår mest prisbelönta gin vinner ytterligare ett guld

g-Gin London Dry har belönats med ytterligare ett guld 2020! Fantastiskt roligt tycker vi. g-Gin London Dry har en tydlig enbärsdoft med en hint av gröna äpplen och kardemumma. Den smakar tydligt av enbär, svartpeppar och kardemumma med en härlig eftersmak. Det är en mycket smakrik och fyllig gin samtidigt som den är sammetslen. Beställningsnr  31139
Beställ enkelt hemma vid datorn genom att klicka på länken Beställ

g-gin-london-dry
Nytt utseende för Pommes Feliz, vårt mest prisbelönta äppeldestillat

Pommes Feliz är en av våra i särklass godaste drycker, en fullkomligt underbar bärnstensfärgad äppeldrink, full av löften och inspiration. Drycken är tillverkad enligt traditionell hantverksmetod där ett lagrat äppeldestillat från Österlen har använts och blandats med frisk äppelmust för att sedan lagras på nytt.

Beställ bekvämt hemma genom att klicka på länken https://www.systembolaget.se/dryck/aperitif-dessert/skanska-spritfabriken-3189902

pommes-feliz

20201019 Nu har vi tagit in årets sista äpplen, två nätter av frost och vi välkomnar hösten.

Höstljus hos Spritfabriken

20201015 Idag delar vi en bild med vackert höstljus. Den här vackra björkdungen får representera skiftningarna i årstid hos oss. Det börjar bli kallt inne i lokalerna och vi jobbar på för fullt med nya och gamla drycker. Vi kommer att presentera två nya alkoholfria smaker i november, så håll utkik!

Höstljus utanför Spritfabriken

g-Gin Österlenfinish vinner dubbelguld i London #wwsa
En bra gin är en bra gin. g-Gin Österlenfinish är lagrad på fat där vi tidigare lagrat äppeldestillat. Beställ den här. För att förstärka tonen av äpple föreslår vi att du blandar den med vår underbara Tonic Water Äpple.

g-gin-osterlenfinish
Produktfotografering under äppelträdet
Guld för Alkoholfri gin & tonic citrus
alkoholfri-gin-tonic-citrus
Läs mer om gin&tonic citrus här

20201001 Skånska Spritfabrikens Alkoholfria Gin&Tonic citrus har vunnit guld i London! Med hela 95 poäng i kategorin Low or No Alcohol Mixed Drink med motiveringen:

          ”A bright and lifted preserved citrus character with pronounced supportive juniper notes. The palate is refreshing with a good mouthfeel and bittersweet balance of flavours. An authentic and lively example”.

Alkoholfri G&T Citrus har sedan innan en silvermedalj från 2018.

Lansering av Äppelglöd, ett svenskt äppeldestillat

20200923 Vi lanserar Äppelglöd på Systembolaget. Äppelglöd är en hantverksmässigt tillverkat äppeldestillat, tillverkad enligt traditionell hantverksmetod med äpplen från Österlen.

Läs mer om Äppelglöd och hur du beställer den här
Ny byggnad för Spritfabriken i Sandby
Nu sätter vi spaden i marken. Vägen är klar, vatten och el är draget och nu börjar vi bygga. Styrelseordförande Gunnar P Lund och styrelseledamoten Ola Skanung hjälps åt med första spadtaget. Huset kommer att rymma vår destilleringspanna, en alambic med kapacitet för 3000 liter per dygn samt ha plats för buteljering och etikettering. Tonictillverkningen, blandningen och lagringen som nu sker i den ursprungliga lokalen på gården kommer också att flyttas dit när allt är på plats. Hela projektet förväntas stå klart till våren 2021.
Inspirationsmöte på Kåseholms slott

20200904 Vi träffade mat- och dryckesaktörer på Kåseholms slott för att inspirera och inspireras, prata om utmaningar och knyta nya kontakter för framtida kulinariska samarbeten. Det blev spännande diskussioner om allt från odling och innovation till framtidens hållbara matsystem och skolans utmaningar. Det var många kreatörer och företagare på plats kring hela livsmedelskedjan från ”ax till limpa” och vårt bidrag i det hela blir att förädla dessa råvaror till drycker.

Evenemanget, som fått anpassas efter rådande omständigheter, var en del av förstudien till 55 grader Nord. En förstudie som finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Kåseholms Slott, Matrundan Österlen och Tomelilla kommun.
Läs mer om förstudien här: www.tomelilla.se/55n

Provning på The Lodge

20200904 Ginprovning på the Lodge i Genarp.
Vår master blender, Janne har haft provning för företaget Boostified och ett flertal av deras influencers. En underhållande rolig dag med engagerade gäster med frågor och kommentarer om smaker, tillverkning, varumärke och om vi kommer att ha någon ytterligare crowdfunding. g-Gin kaffe blev en favorit med sin annorlunda smak. En ny upplevelse för många. Tips från Janne är att servera den som den är och ev med is eller som en variant av Espresso Martini. (4cl g-Gin kaffe, en espresso, en skvätt vermouth (Noilly Prat)). Den får en fin crema av espresson, styrka av gin och en härlig örtighet av vermouthen. En perfekt drink efter middagen.

Boken om Svensk Gin

20200830 Idag hade vi besök av tre coola killar som gör en bok om svensk gin. Det är reklambyrån Konceptism som i samarbete med Jens Josefsson, ginslab och ginsweden.se skriver och visar vackra bilder från gintillverkare från norr till söder. Ett spännande projekt och äventyr som vi ser fram emot att läsa. Boken kommer du att kunna köpa genom oss eller direkt från Boken om Svensk Gin.

Längst till vänster; Anders Sandberg, drinkslab, fotografen Lorenzo Guida i mitten med Daniel Hermansson, ginsweden till höger
Äntligen startbesked

20200826 Vi har fått startbesked! Med startbeskedet i handen kan vi äntligen sätta spaden i marken och börja bygga på vårt efterlängtade destillationshus.

Miniprovning på Kåseholms slott

20200819 När vi hade en liten miniprovning på Kåseholms slott för att presentera våra produkter stötte vi på den här skönheten. Kåseholms slott bedriver många spännande projekt kring mat och vin och vi är stolta över att vi får vara med och representera Spritfabriken i några av dessa.

Vacker, välmående bagge på Kåseholms slott
Kräftpremiär

2020808 Kräftpremiär, och kräftskivor man minns…

kraftskiva-med-london-dry
En kryddig gin i gott sällskap av frisk tonic och kräfta
Matinspiratör deluxe

20200730 Idag fick vi besök av en mycket kär vän och stor matinspiratör, kreatör och föreläsare, Soniya Sjöberg. Att få ta del av hennes kunskap och sällskap är en stor ära för oss. Tack Soniya.

Soniya Sjöberg
Dryckesprovning hos Torna Hällestads Lanthandel

20200729 Dryckesprovning på underbara Torna Hällestad Lanthandel. Torna Hällestads Lanthandel är en mycket aktiv och vansinnigt trevlig lanthandel. Dit kan du gå för inspiration eller för att träffa nya och gamla vänner. Maten de serverar är superb och för dig som bara vill fika är det en perfekt plats. Klicka på länken om du vill läsa mer om dem.

Emil på Torna Hällestads Lanthandel under vår provning där. T-shirten är en design av Ylva-art, Ylva-Maria Thompson och kan köpas hos oss på Spritfabriken.

Jan Rothman, master blender på Skånska Spritfabriken höll låda

20200722 Idag hade vi en god vän och kär aktieägare på besök. Arkitekten och godsägaren till Sköldnora Anders Lettström tittade förbi. Vill du också besöka oss? Pga pandemin är vi sparsamma med besök och dryckesprovningar. Du kan dock alltid ringa och höra om du har vägarna förbi Jan 073-8832546 Kim 073-8832545

En av våra aktieägare, Anders Lettström på besök


20200719 Popupbar i Folkets Park, Malmö. Med härliga, glada Truls i baren kan det bara bli succé. En underbar kväll med sol och underbara gäster.

Truls tog emot törstiga gäster i Folkets park

20200715 Inventering och blandning av ny tonic.

20200712 Besök hos nya och gamla kunder på Österlen. Inköp av senap hos Monica på Petersborgs gård En mycket trevlig gårdsbutik som varmt rekommenderas.

20200702 Vi har flyttat, samlat allt till Sandby. Nära till jobbet och naturen. Egentligen har vi varit här hela tiden även om vi haft lager och utlämning en bit härifrån. Styrelsemöte ute i det gröna

20200624 Nu flyttar vi för fullt men har öppet som vanligt.

Glad midsommar önskar vi med ett blivande äppeldestillat

Här publicerar vi senaste nytt från oss. Välkommen att höra av dig om du har något du tycker att vi borde sätta in här!

Spritfabriken i Hongkong

Glad Påsk önskar Skånska Spritfabriken!
Nu kan du beställa vår premium handsprit i vår webbshop hos cdon

g-gin Kaffe har blivit så populär att den tagit sig in på systembolaget! Hurra!!!

https://www.expressen.se/allt-om-vin/dryck/sprit/gin/nu-lanseras-ginen-med-smak-av-kaffe-pa-systemet/

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share