Här berättar vi kort om livet på spritfabriken blandat med tips på andra trevligheter.

Inspirationsmöte på Kåseholms slott

20200904 Vi träffade mat- och dryckesaktörer på Kåseholms slott för att inspirera och inspireras, prata om utmaningar och knyta nya kontakter för framtida kulinariska samarbeten. Det blev spännande diskussioner om allt från odling och innovation till framtidens hållbara matsystem och skolans utmaningar. Det var många kreatörer och företagare på plats kring hela livsmedelskedjan från ”ax till limpa” och vårt bidrag i det hela blir att förädla dessa råvaror till drycker.

Evenemanget, som fått anpassas efter rådande omständigheter, var en del av förstudien till 55 grader Nord. En förstudie som finansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Kåseholms Slott, Matrundan Österlen och Tomelilla kommun.
Läs mer om förstudien här: www.tomelilla.se/55n

Provning på The Lodge

20200904 Ginprovning på the Lodge i Genarp.
Vår master blender, Janne har haft provning för företaget Boostified och ett flertal av deras influencers. En underhållande rolig dag med engagerade gäster med frågor och kommentarer om smaker, tillverkning, varumärke och om vi kommer att ha någon ytterligare crowdfunding. g-Gin kaffe blev en favorit med sin annorlunda smak. En ny upplevelse för många. Tips från Janne är att servera den som den är och ev med is eller som en variant av Espresso Martini. (4cl g-Gin kaffe, en espresso, en skvätt vermouth (Noilly Prat)). Den får en fin crema av espresson, styrka av gin och en härlig örtighet av vermouthen. En perfekt drink efter middagen.

Boken om Svensk Gin

20200830 Idag hade vi besök av tre coola killar som gör en bok om svensk gin. Det är reklambyrån Konceptism som i samarbete med Jens Josefsson, ginslab och ginsweden.se skriver och visar vackra bilder från gintillverkare från norr till söder. Ett spännande projekt och äventyr som vi ser fram emot att läsa. Boken kommer du att kunna köpa genom oss eller direkt från Boken om Svensk Gin.

Längst till vänster; Anders Sandberg, drinkslab, fotografen Lorenzo Guida i mitten med Daniel Hermansson, ginsweden till höger
Äntligen startbesked

20200826 Vi har fått startbesked! Med startbeskedet i handen kan vi äntligen sätta spaden i marken och börja bygga på vårt efterlängtade destillationshus.

Miniprovning på Kåseholms slott

20200819 När vi hade en liten miniprovning på Kåseholms slott för att presentera våra produkter stötte vi på den här skönheten. Kåseholms slott bedriver många spännande projekt kring mat och vin och vi är stolta över att vi får vara med och representera Spritfabriken i några av dessa.

Vacker, välmående bagge på Kåseholms slott
Kräftpremiär

2020808 Kräftpremiär, och kräftskivor man minns…

kraftskiva-med-london-dry
En kryddig gin i gott sällskap av frisk tonic och kräfta
Matinspiratör deluxe

20200730 Idag fick vi besök av en mycket kär vän och stor matinspiratör, kreatör och föreläsare, Soniya Sjöberg. Att få ta del av hennes kunskap och sällskap är en stor ära för oss. Tack Soniya.

Soniya Sjöberg
Dryckesprovning hos Torna Hällestads Lanthandel

20200729 Dryckesprovning på underbara Torna Hällestad Lanthandel. Torna Hällestads Lanthandel är en mycket aktiv och vansinnigt trevlig lanthandel. Dit kan du gå för inspiration eller för att träffa nya och gamla vänner. Maten de serverar är superb och för dig som bara vill fika är det en perfekt plats. Klicka på länken om du vill läsa mer om dem.

Emil på Torna Hällestads Lanthandel under vår provning där. T-shirten är en design av Ylva-art, Ylva-Maria Thompson och kan köpas hos oss på Spritfabriken.

Jan Rothman, master blender på Skånska Spritfabriken höll låda

20200722 Idag hade vi en god vän och kär aktieägare på besök. Arkitekten och godsägaren till Sköldnora Anders Lettström tittade förbi. Vill du också besöka oss? Pga pandemin är vi sparsamma med besök och dryckesprovningar. Du kan dock alltid ringa och höra om du har vägarna förbi Jan 073-8832546 Kim 073-8832545

En av våra aktieägare, Anders Lettström på besök


20200719 Popupbar i Folkets Park, Malmö. Med härliga, glada Truls i baren kan det bara bli succé. En underbar kväll med sol och underbara gäster.

Truls tog emot törstiga gäster i Folkets park

20200715 Inventering och blandning av ny tonic.

20200712 Besök hos nya och gamla kunder på Österlen. Inköp av senap hos Monica på Petersborgs gård En mycket trevlig gårdsbutik som varmt rekommenderas.

20200702 Vi har flyttat, samlat allt till Sandby. Nära till jobbet och naturen. Egentligen har vi varit här hela tiden även om vi haft lager och utlämning en bit härifrån. Styrelsemöte ute i det gröna

20200624 Nu flyttar vi för fullt men har öppet som vanligt.

Glad midsommar önskar vi med ett blivande äppeldestillat

Här publicerar vi senaste nytt från oss. Välkommen att höra av dig om du har något du tycker att vi borde sätta in här!

Spritfabriken i Hongkong

Glad Påsk önskar Skånska Spritfabriken!
Nu kan du beställa vår premium handsprit i vår webbshop hos cdon

g-gin Kaffe har blivit så populär att den tagit sig in på systembolaget! Hurra!!!

https://www.expressen.se/allt-om-vin/dryck/sprit/gin/nu-lanseras-ginen-med-smak-av-kaffe-pa-systemet/