Plats för ett expansivt och prisbelönt destilleri i aktieportföljen?

Innovation i varje droppe

Välkommen att investera i Skånska Spritfabriken, ett destilleri och en starkt växande skånsk dryckestillverkare. Vi tillverkar flera internationellt prisbelönta drycker. Gin, skånsk rhom, taffel, äppeldestillat, tonic och alkoholfri gin & tonic.

Våra drycker är hållbart tillverkade och innehåller naturliga råvaror med låg sockerhalt. Vi säljer i Sverige, Asien, Europa och USA till en köpstark målgrupp, män och kvinnor 35 år och uppåt.

Satsning på varumärket

Idag har Skånska Spritfabriken ett brett och konkurrenskraftigt sortiment som möter efterfråga på en trendkänslig global marknad. Arbetet med att stärka varumärket ytterligare sker utifrån en tydlig strategi som inkluderar både uppdaterad grafisk profil, ökad digital närvaro och att bygga platsen som destination och försäljningskanal.

Skånska Spritfabrikens alkoholhaltiga drycker

En destination på Sveriges dryckeskarta

På vår idylliska gård strax utanför Lund tillverkar vi våra drycker, tar emot besökare, har provningar, workshops och pubkvällar. Med det nya miljövänliga destilleriet på plats och med flera etablerade drycker på marknaden är vi redo att ta nästa steg.

Bli en del av vår framgång

Som aktieägare och ambassadör för Skånska Spritfabriken blir du inbjuden till våra event, träffar andra aktieägare och får ta del av våra aktieägarrabatter och erbjudanden. Vår exitplan inom 5 år omfattar att förvärvas av ett större företag eller börsintroduktion.

Investering med potential

Våra alkoholhaltiga och alkoholfria drycker når marknaden via en diversifierad försäljningskanal som inkluderar dagligvaruhandel, tax-free, restauranger, Systembolaget, hotell, flyg samt grossister i Sverige och utomlands. Våra produkter har belönats med flera internationellt prestigefyllda priser, vilket fått hela världen att knacka på dörren.

Läge att expandera

Starka distributionssamarbeten gör att vi kan anpassa oss till trender och konkurrens på global nivå. Med export till Europa, Asien och hela USA – i 50 stater – har Skånska Spritfabriken redan satt svensk dryckeskultur på världskartan. Ny satsar vi på att öka närvaron online med Singapore som nästa stora marknad.

Kreativitet möter entreprenörskap

Skånska Spritfabriken drivs av entreprenörer under ledning av Jan Rothman och Kim Paulin. Ägarparet har gedigen yrkeskunskap från Moët & Chandon i Frankrike och vindistriktet Napa Valley i Kalifornien. I samarbete med en engagerad styrelse skapas balans mellan strategisk planering och kreativt nytänkande som gynnar bolagets utveckling.

Miljö och hållbarhet

Drycker från Skånska Spritfabriken innehåller inga konstgjorda smaker eller tillsatser. Vi använder närodlade råvaror och arbetar med hållbarhet i varje steg för att minska klimatavtrycket.

I vårt klimatsmarta destilleri återvinns energi, värmen från destilleringen, för att värma upp lokalen och förvärma mäsken. Destilleringen drivs av biogasol som minskar koldioxidutsläppet med upp till 90 procent jämfört med vanlig gasol.

Highlights 2023

The Beast

The Beast är vår nya handgjorda kopparpanna som har en unik förmåga att fånga råvarans karaktär i destillatet. Namnet har den fått från familjeföretaget i Bordeaux som tillverkat den. Största pannan de har gjort, 1100 liter. Och vi kan skala upp produktionen tiofaldigt.

Gårdsbutik och servering

Skånska Spritfabriken bjuder in till uppskattade event och sensommarhäng. Nyligen blev gårdsbutiken klar, där besökare kan handla prisbelönta tonics, alkoholfria drycker och presentartiklar. På vår uteservering erbjuder vi mat och provbrickor med gin & tonic. På menyn finns hela vårt sortiment.

Nyhet: Äg ett fat

I år gick startskottet för en ny spännande affärsmodell. Nu erbjuder vi möjligheten att köpa ett fat och som ägare väntar ett smakfullt äventyr fyllt av erbjudanden och upplevelser. Man kan välja mellan gin, whiskey och skånsk ”rom” som är tillverkad av sockerbeta. Sistnämnda drycken är en nyhet i sortimentet som säljs under namnet Skånsk Åker.

Skånsk Taffel, en sommarsuccé

Lagom till sommarens fester lanserades Skånsk Taffel, en akvavit med smak av kummin och äpple som passar lika bra i en trendig cocktail som i snapsglaset. Digital annonsering bidrog till upplyftande säljsiffror och drycken tillhör numera våra bästsäljare.

Digital satsning

Vi gör våra drycker tillgängliga online. Nu lanseras en ny hemsida som bättre möter moderna konsumtionsmönster, lyfter vår webbshop och kortar vägen till Systembolagets beställningslista. Vi satsar även på digitala provningar och digital annonsering via sociala medier.

Lyckat partnerskap

Samarbetet med Anderssons Kök på ICA Kvantum i Södra Sandby blev en säljsuccé. Vår Medelhavstonic med smak av basilika, dragon, mynta, rosmarin och dill spred sig bland hyllorna i många skånska livsmedelsbutiker. Smart marknadsföring vi vill utveckla vidare.

På plats i baren

Vi ser stor potential i den ökande efterfrågan på svenska kvalitativa drycker och alkoholfria alternativ utan kompromisser. I år har vi genomfört ett stort antal evenemang, bland annat på Öl- och Whiskeymässan i Malmö och på Mat & Destillat i Lund.

Övriga intäkter

Utöver försäljning av våra drycker har vi inkomster från tunnor, glas och dryckestillbehör, fatförsäljning, smakextrakt till andra tillverkare, evenemang och provningar, pubkvällar och sensommarhäng och vår populära handsprit.

Prisad perfektion

Årets Skånska Spritpris 2018

”Innovativ och smakfull tillverkning, för entreprenörskap och nytänkande som satt världsledande producenter på plats och som visat skånsk sprit är mycket mer än Skåne”

”Priset är ett erkännande för allt slit, att vi har fantastiska medarbetare, kunder och återförsäljare. Deras stöd betyder allt”

Skånska Gastronomiprisets jury 2018 bestod av:
– Kockarna Titti Qvarnström och Tareq Taylor
– Matkreatören Malin Broman
– Krögaren Nina Christensson
– Konditorerna Marie Skogström och Jan Hedh
– Spritproducenten Thomas Kuuttanen

Bästa gin till gin & tonic 2017

2017 vinner g-Gin London Dry pris i London för bästa gin til gin och tonic med motiveringen:

“A deliciously inviting nose reveals a plethora of aromas ranging from green apples, to cardamom to grains of paradise with a big uncompromising hit of juniper. Pronounced and forward, with a discernible point of difference and a layered, enthralling complexity. An interesting twist on London Dry, and a truly gorgeous example.” 

Bästa svenska gin

Enligt den svenska publikationen dinvinguide.se, vilket gav en nationell bekräftelse av den kvalitet som Skånska Spritfabriken har som mål.

”Gin London Dry är en mjuk, torr gin med en rik arom och smakpaljett av enbär, peppar, kardemumma, kvanne och koriander.”

Gin London Dry priser

2020 Guld Women´sWine & Spirits Awards
2018 Guld, Frankfurt International Trophy
2018 Dubbelguld, Gin of the Year, Women´s Wine & Spirits Awards
2018 Guld (gin&tonic) Women´s Wine & Spirits Awards
2017 Trophy Best Gin for Gin & Tonic IWSC, London
2017 Guld outstanding IWSC, London
2017 Silver outstanding IWSC 2016 Silver IWSC, London

Gin Grape priser

g-Gin Bordeaux finish, som bytt namn till Gin Grape

2020 Silver WWSA London,
2018 Dubbelguld, WWSA, London
2018 Silver, Cathay Pacific Hongkong
2017 Silver, IWSC, London

Sätt smak på din aktieportfölj med Skånska Spritfabriken.