Produktnamn: Pommes Feliz, en skånsk Pommeau

Alkoholhalt: 15,1%

Volym: 50cl

Beställningsnummer: 3189902

Beställ bekvämt hemma genom att klicka på länken https://www.systembolaget.se/dryck/aperitif-dessert/skanska-spritfabriken-3189902

Beskrivning: Pommes Feliz, en skånsk Pommeau är en av våra i särklass godaste drycker, en fullkomligt underbar bärnstensfärgad äppeldrink, full av löften och inspiration. Drycken är tillverkad enligt traditionell hantverksmetod där ett lagrat äppeldestillat från Österlen har använts och blandats med frisk äppelmust för att sedan lagras på nytt.

Denna dryck passar till en god bok, till ost, efterrätter, som fördrink, med is i sommarsol och framför en brasa när snön faller. Du kan också använda den som krydda i mat och bak. Se även länken för recept längre ned på sidan.

Doft: tydlig doft av röda äpplen, mandel och en svag ton av vanilj från ekfaten.

Smak: tydlig, frisk äppelsmak

Övrigt: utan tillsatser eller tillsatt socker. Endast sötad av fruktsockret i de fyra kilo kallpressade äpplen från Österlen som använts. Följande äppelsorter har använts: Aroma, Alice, Discovery, Frida, Ingrid-Marie, Kim, Katja och Rubinola.

Utmärkelser: internationellt och nationellt prisbelönt bland annat silver hos IWSC i London

Klicka på länken för recept med den här drycken

Genom att köpa den här drycken stödjer du en svensk dryckestillverkare och äppelodlare som är tillverkar och producerar på ett hantverksmässigt, sunt och hållbart sätt!

Pommes Feliz