Pommes Feliz, en skånsk Pommeau - Skånska Spritfabriken

Produktnamn: Pommes Feliz, en skånsk Pommeau
Priser:
Guld 2018 Women´s Wine & Spirits Awards
Brons 2016 IWSC
Silver 2014 IWSC

pommes-feliz

Volym: 50cl
Alkoholhalt: 15,1%
Beställningsnummer: 3189902

Beställ bekvämt hemma genom att klicka på länken https://www.systembolaget.se/dryck/aperitif-dessert/skanska-spritfabriken-3189902

Beskrivning: Pommes Feliz, en skånsk Pommeau är en av våra i särklass godaste drycker, en fullkomligt underbar bärnstensfärgad äppeldrink, full av löften och inspiration. Drycken är tillverkad enligt traditionell hantverksmetod där ett lagrat äppeldestillat från Österlen har använts och blandats med frisk äppelmust för att sedan lagras på nytt.

Denna dryck passar till en god bok, till ost, efterrätter, som fördrink, med is i sommarsol och framför en brasa när snön faller. Du kan också använda den som krydda i mat och bak. Se även länken för recept längre ned på sidan.

Doft: tydlig doft av röda äpplen, mandel och en svag ton av vanilj från ekfaten.

Smak: tydlig, frisk äppelsmak

Övrigt: utan tillsatser eller tillsatt socker. Endast sötad av fruktsockret i de fyra kilo kallpressade äpplen från Österlen som använts. Följande äppelsorter har använts: Aroma, Alice, Discovery, Frida, Ingrid-Marie, Kim, Katja och Rubinola.

Äppeltini

40 ml Pommes Feliz eller Äppelglöd
100 ml Alkoholfri g&t Bubbel
(kan bytas ut mot champagne)
1 Äpple för garnering

Häll Pommes Feliz eller Äppelglöd i champagneglas eller coupetteglas. Fyll upp med Alkoholfri g&t Bubbel. Garnera med äppelskivor.

Klicka på länken för recept med den här drycken

Genom att köpa den här drycken stödjer du en svensk dryckestillverkare och äppelodlare som är tillverkar och producerar på ett hantverksmässigt, sunt och hållbart sätt!

Pommes Feliz

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share