Under 2021 startade vi Spritfabriken in the Park, en mötesplats för mat och dryckesälskare med naturintresse.

Parken fick stor betydelse för oss under 2021 och gjorde det möjligt för oss att ta emot mindre sällskap under pandemin. Något som verkar bli lika aktuellt under 2022. Här kan sällskap följa med på rundvandring och prova alkoholfria cocktails och kaffe från Kafferosteriet bland äppelträd och djur.

Glocal Dining hos Spritfabriken in the Park 2022

Vi har ett antal gästspelande kockar som står för mat i det gröna efter rundvisning på gården. Kontakta jan@spritfabriken.com om du är intresserad. Max antal personer

Vi rör oss i parken med oändliga ängar och äppelträd, mot borden vid dammen under segeldukarna.  Kocken bjuder på skånsk paella och underbara drycker, med eller

utan alkohol. I närheten finns gott om fjärilar, tama rådjur, harar, en och annan fasan. Den som vill kan även besöka vår groddamm. Där bor ett hundratal Pelophylax esculentus, ätbara, gröna grodor. Den som vill kan också besöka något av våra små ekosystem i parken. Efter maten kan man antingen sitta kvar eller ta med sig kaffet från grannens kafferosteri, Sandby Kafferosteri på en promenad längs en av stigarna.

Konstutställning, Why Not, i parken med alla äppelträd under konstrundan.

Konstnären Helen Stalin Åkesson ställer ut några av sina fantastiska verk från serien Dressed up Dogs hos Spritfabriken under konstrundan. Utställningen Why Not kommer att hållas utomhus i parken.

”Det finns något kittlande med att låta djur, och mitt fall vanligtvis hundar, och människor mötas, i att sudda ut gränsen mellan fiction och verklighet. Fabeldjuret kan röra sig i ett gränsland där de i någon mån kan ”komma undan”. Med det menar jag att fabeldjuren inte automatiskt kan placeras i ett fack. De rör sig lika hemtamt i salonger som i en skog. Fabeldjur saknar helt enkelt begränsningar och mina djurporträtt erbjuder mig på så sätt en frizon.

Redan nu kan du köpa brickan “Spritfabriken in the Park” i vår webbshop

Brickan med Helens motiv kan du köpa i vår webbshop

Konstnären bakom verket, Helene Stalin Åkesson #jenykart71 www.helenestalinakesson.com

Spritfabriken in the Park är inspirerad av Helenes första intryck av parken som omger Spritfabriken. ”De många fruktträden och gräsmattorna som aldrig tar slut. De två borzoi-hundar som bor där, Gin och Tonic, kom springande. Jag såg framför mig hur bord bars fram, ett dussin linnedukar, kandelabrar. Kort sagt ett riktigt taberas i parken med Gin och Tonic som festarrangörer och gäster som ansluter i skogsbrynet. Alla är välkomna och i inbjudan en uppmuntran om extra allt. Nya bekantskaper, gamla återseenden, spratt och en och aning intrig”.

Dressed up dogs

”Klädda hundar” handlar om de hundar som porträtteras, deras karaktärer och relation till sina ägare men också om känslor. Känslor som uppstår i vardagssituationer och till fest. Det handlar om drömmar och flärd mitt i vardagen. Karaktärer och roller gestaltade som fabeldjur.