Under 2021 startade vi Spritfabriken in the Park, en mötesplats för mat och dryckesälskare med naturintresse.

Spritfabriken in the Park

Parken fick stor betydelse för oss under 2021 och gjorde det möjligt för oss att ta emot mindre sällskap under pandemin. Idag är det en mötesplats för mat- och dryckesintresserade. Här kan sällskap följa med på rundvandring och prova alkoholfria cocktails och kaffe från Kafferosteriet bland äppelträd och djur.

Brickan "Spritfabriken in the Park" kan du köpa i vår webbshop

Brickan är målad av Helene Stalin Åkesson

Brickans motiv är inspirerat av Helenes första intryck av parken som omger Spritfabriken. ”De många fruktträden och gräsmattorna som aldrig tar slut. De två borzoi-hundar som bor där, Gin och Tonic, kom springande. Jag såg framför mig hur bord bars fram, ett dussin linnedukar, kandelabrar. Kort sagt ett riktigt taberas i parken med Gin och Tonic som festarrangörer och gäster som ansluter i skogsbrynet. Alla är välkomna och i inbjudan en uppmuntran om extra allt. Nya bekantskaper, gamla återseenden, spratt och en och aning intrig”.

Glocal Dining hos Spritfabriken in the Park 2022

Vi har ett antal gästspelande kockar som står för mat i det gröna efter rundvandring på gården. Kontakta jan@spritfabriken.com om du är intresserad. Max antal personer

Vi rör oss i parken med oändliga ängar och äppelträd, mot borden vid dammen under segeldukarna.  Kocken bjuder på skånsk paella och underbara drycker, med eller utan alkohol. I närheten finns gott om fjärilar, tama rådjur, harar, en och annan fasan. Den som vill kan även besöka vår groddamm. Där bor ett hundratal Pelophylax esculentus, ätbara, gröna grodor. Den som vill kan också besöka något av våra små ekosystem i parken. Efter maten kan man antingen sitta kvar eller ta med sig kaffet från grannens kafferosteri, Sandby Kafferosteri på en promenad längs en av stigarna.