Glögg 2016

Det är glöggtider nu och prova gärna vår prisade Äppelglögg. Den blev utsedd till årets bästa glögg 2015 av Sydsvenskan och igår var det den Skånska delen av http://matverk.se som delar ut priser till några av Skånes främsta lokala mat-innovatörer. Tvåa på listan kom vår Äppelglögg!!

Så här löd motivationen från den stjärnspäckade juryn:

“Bakom det något anspråkslösa namnet döljer sig en förnämlig produkt med fin smakbalans och styrka. Råvaran får huvudrollen utan tillsatt sötningsmedel, vilket ger produkten en tilltalande friskhet och äkthet i smaken samt en pigg doft.

Äppleglöggen från Södra Sandby är gjord på frukt från Österlen. Det som känns unikt är att den också innehåller lokal brandy eller calvados.” 

Ni som har smakat vår Äppelglögg av Sten Mattsson vet att den är inte är så “glöggig” utan mer fräsch och full av de klassiska julkryddorna som ger en fin julkänsla med både doft och smak. Det som gör vår glögg så frisk och god är att vi inte tillsätter något socker utan låter råvaran arbeta.

Vår Äppelglögg innehåller äppelvin (pressat äpple från Österlen som har jäst till äppelvin året innan), spetsad med vår 3-åriga äppelbrandy för att få rätt smak och alkoholnivå på glöggen, sedan sötat med färsk äppelmust för att få den naturliga fina sötman och sedan får detta gotta till sig med julkryddorna på ekfat i 6 månader. Tiden är omöjlig att ersätta när det gäller att göra bra drycker, precis samma som när man gör en gryta eller soppa så vet man att det smakar bättre dag 2. Smakerna måste få tid att blanda sig till en balanserad dryck.

Äppelglögg av Sten Mattsson innehåller 73gr socker per liter (inget tillsatt socker)

Vinfabrikens äppelglögg innehåller 163gr per liter