Utmärkelser: 2021 Guld i London

Beskrivning: Frisk och sötad endast av de äpplen den innehåller. Enkel att servera vid alla möjliga och omöjliga tillfällen, blanda enkelt en fantastisk cocktail.

Äppelglöd är en ren naturprodukt och ett hantverksmässigt tillverkat äppeldestillat. Den innehåller varken tillsatser eller tillsatt socker. Destillatet är gjort på kallpressade äpplen utan socker eller tillsatser.

Med Äppelglöd skapar du fantastiska drinkar, antingen serverar du den som den är i ett vackert glas med is eller så blandar du den i en fantastisk Äppeltini (se recept nedan) eller i en annan favoritdrink. Recept hittar du här

Äppelglöd avger en doft i lagringshuset som är Divine. Nästan lika god som själva drycken. Att gå förbi tunnorna på morgonen, betrakta och känna hur trä som smaksätter dryck kan avge en så gudomlig doft ger en perfekt start på dagen. Flaskorna har sedan fyllts, korkats och etiketterats för hand.

Beställ den här Systembolaget

Alkoholhalt: 18%
Volym: 70cl
Art nr: 8778401

Den här drycken ingår även i vår prova-på Äppelbox

Doft: röda äpplen, mandel och en svag ton av vanilj
Smak: röda mogna äpplen

Äppelglöd i solen

Hur är den tillverkad, lagrad?

Äppelglöd är traditionellt tillverkad av kallpressade äpplen. Den är blandad med vårt äppeldestillat Österlen, First Batch och äppelmust utan socker eller tillsatser.

Vad skiljer det här äppeldestillatet från Pommes Feliz?

Det som skiljer denna dryck från Pommes Feliz är alkoholhalten (18%), syran och de äppelsorter som ingår.

Hur ska den drickas?

Den är fantastisk som den är med en isbit, gärna lite kall. Du kan också blanda den som en spritz med g&t Bubbel eller Tonic Water Äpple. Passar som välkomstdrink, till en god bok, till choklad, på balkongen, terassen eller framför brasan.

Äppeltini

40 ml Äppelglöd eller Pommes Feliz
100 ml Alkoholfri g&t Bubbel
1 Äpple att garnera med

Häll Pommes Feliz eller Äppelglöd i champagneglas eller coupetteglas. Fyll upp med Alkoholfri g&t Bubbel. Garnera med äppelskivor.