DEN HÄR DRYCKEN ÄR DESSVÄRRE SLUTSÅLD!

Produktnamn: g-Whisky Stout Cask

Alkoholhalt: 50,1%

Volym: 70cl

Beställningsnr: 82194

Priser:
Brons 2018 IWSC

Beställ bekvämt hemma genom att klicka på länken

Köpställen: g-Whisky stout cask finns nu i det fasta sortimentet hos systembolaget i Dalby. Du kan självklart beställa den i hela Sverige.

Beskrivning: Single Malt Whisky gjord på kornmalt från Skåne. Lagrad på ekfat i 4,5 år. Smaken

Doft: karamell, kaffe, choklad, rostad ek, torkad frukt och en underton av röda bär. Smak: är mjuk och fruktig med en kola och karamell ton som rundas av med choklad och kaffe.

Detta är en svensk whisky som inte är rökig, vi har istället gått på det mjukare och fruktigare hållet. Detta är en whisky som de flesta kan uppskatta, whiskynörd såväl som novis. Framställd av skånska maltkorn, destillerad i Frankrike och lagrad i Södra Sandby.

Övrigt

Detta är en svensk whisky är framställd av råvaror från Sverige; korn och vatten från Skåne. Lagrad i Södra Sandby. Endast destillerad en gång för att kunna behålla så mycket av råvarans smak som möjligt och det kräver en speciell panna och mycket goda råvaror. För oss är det, precis som inom vintillverkningen viktigast att innehållet är svenskt än att den är destillerad här men vi kämpar på för att ha råd att ta hem vår panna som vi ägt sedan 2016. 

G-Whisky Stout Cask är helt orökt, har lagrats i fyra år och buteljerades vid 50,1%.

Genom att köpa den här produkten stödjer du svensktillverkade drycker och skånska bönder som odlar maltkorn på ett sunt och hållbart sätt!

Klicka på länken för recept

g-whisky-stout-cask