Äppelglöd - Skånska Spritfabriken

Äppelglöd är ett hantverksmässigt tillverkat äppeldestillat, tillverkad enligt traditionell hantverksmetod med äpplen från Österlen. Den innehåller varken tillsatser eller tillsatt socker. Destillatet är gjort på kallpressade äpplen som blandats med vår Österlen, First Batch och äppelmust utan socker eller tillsatser. Det har sedan lagrats. Det ger en doft i lagringshuset som är Divine. Nästan lika god som själva drycken. Att gå förbi tunnorna på morgonen, betrakta och känna hur trä som smaksätter dryck kan avge en så gudomlig doft ger en perfekt start på dagen. Flaskorna har sedan fyllts, korkats och etiketterats för hand.

Från och med den 23:e kan du beställa den från systembolaget!

Beställ den här Äppelglöd hos Systembolaget

Hur är den tillverkad, lagrad?

Äppelglöd är traditionellt tillverkad av kallpressade äpplen. Den är blandad med vårt äppeldestillat Österlen, First Batch och äppelmust utan socker eller tillsatser.

Vad skiljer det här äppeldestillatet från Pommes Feliz?

Det som skiljer Äppelglöd från Pommes Feliz är alkoholhalten (18%), syran och de äppelsorter som ingår.

Äppelglöd i solen

Alkoholhalt: 18%

Volym: 70cl

Art nr: 8778401

Doft: röda äpplen, mandel och en svag ton av vanilj

Smak: röda mogna äpplen

Hur ska den drickas?

Den är fantastisk som den är med en isbit, gärna lite kall. Du kan också blanda den som en spritz med Tonic Water Indian eller Tonic Water Äpple. Passar som välkomstdrink, till en god bok, till choklad, på balkongen, terassen eller framför brasan.

Äppeltini

40 ml Äppelglöd eller Pommes Feliz
100 ml Alkoholfri g&t Bubbel
1 Äpple att garnera med

Häll Pommes Feliz eller Äppelglöd i champagneglas eller coupetteglas. Fyll upp med Alkoholfri g&t Bubbel. Garnera med äppelskivor.

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share