Hantverk deluxe

The Beast

Skånska Spritfabriken kompromissar aldrig med smakerna. Detsamma gäller tillverkningen och hantverket. Därför har vi valt The Beast, en handgjord destillationspanna i koppar som tar våra drycker till nya nivåer.

Kvalitet möter ingenjörskonst

The Beast är inte bara vacker. Den har en unik förmåga att fånga råvarans karaktär i destillatet. Den är dess- utom mycket effektiv när det gäller att maximera volymen i destillatets kropp. Och det krävs endast en destillation, vilket minskar spill och energi.

Namnet The Beast kommer från Jean-Louis, ägaren till det familjeföretag i Bordeaux, Frankrike som tillsammans med sin son tillverkat den. Det är den största panna de någonsin gjort.

Vi skalar upp produktionen

The Beast är en enkel destillationsapparat, en pot still. Med den kan vi destillera 1100 liter mäsk per batch. Det betyder att vi även kan legotillverka utöver det vi destillerar åt oss själva.

Beroende på vad vi destillerar kan mäsken bestå av äppelcider som blir äppelsprit, vört (öl) som blir whisky, etanol med ginkryddor som blir gin, vindruvsrester som blir grappa, melass som blir rom och så vidare. Kapaciteten är upp till 3000 liter gin per dygn.

Bli delägare

Spritdrycker

Alkoholfritt

Hållbarhet

Boka Provning

Besök oss