Hantverk på riktigt
– från gård till glas

Hantverket där kvalitet möter ingenjörskonst

Skånska Spritfabriken kompromissar aldrig med smakerna. Detsamma gäller tillverkningen. Därför har vi valt Balthazar, en handgjord destillationspanna i koppar som tar våra drycker till nya nivåer.

Hantverket med Balthazar

Balthazar är vår handslagna kopparpanna, en pot still. Inte bara vacker. Den har en unik förmåga att fånga råvarans karaktär i destillatet.

Den är dessutom mycket effektiv när det gäller att maximera volymen i destillatets kropp. Och det krävs endast en destillation, vilket minskar spill och energi.

hantverket

Hantverket, entreprenörsandan och jakten på den perfekta smaken är drivkraften. Passionen för råvarorna. Och lusten att förvandla det platsen erbjuder till världens bästa drycker, för alla. Ett arbete som fortfarande upptar en stor del av vår vakna tid. A labour of love.

Hållbarhetsengagemanget i hantverket är djupt rotat i Skånska Spritfabrikens DNA. Vi har gått långt för att minska vår miljöpåverkan genom användning av lokala, ekologiska råvaror. Vi har investesterat i energieffektiv teknik.

 

Hantverket – destillering och legotillverkning

Balthazar är en handgjord kopparpanna som har en unik förmåga att fånga råvarans karaktär i destillatet. Namnet har den fått från familjeföretaget i Frankrike som tillverkat den. Största pannan de har gjort, 1100 liter. Och vi kan skala upp produktionen tiofaldigt.

Förutom att tillverka till oss själva legotillverkar vi till andra företag i Sverige och internationellt.

Är du intresserad av en egentillverkad sprit för ditt varumärke?Kontakta oss: 073-8832546

 

Bli fatägare

Vi erbjuder våra fatägare ett smakfullt äventyr med vårt hantverk, fyllt av erbjudanden och upplevelser. Välj mellan gin, whisky och en skånsk romvariant, Skånsk Åker, tillverkad av förädlade sockerbetor. Reservera ditt fat HÄR

 

 

Bli fatägare

Spritdrycker

Alkoholfritt

Hållbarhet

Boka provning

Besök oss