Bli en del av något större

Köp ett fat med unik sprit från Skånska Spritfabriken. Som fatägare hos oss väntar dig ett smakfullt äventyr, fyllt av erbjudanden och upplevelser. Äg det själv, tillsammans med dina vänner eller via ditt företag.

Ginfat #1

Äg ditt eget fat med Gin London Dry som du kan välja att lagra på fat där det tidigare legat äppelsprit eller rödvin. Äppelspritfatet ger en utsökt äppelsötma och en gyllengul färg. Rödvinsfatet bjuder på en fylligare sötma och en förföriskt rosaröd färg. Your choice.

Ginfat #2

Hitta master blendern inom dig och smaksätt själv din gin med naturligt extrakt som vi tillverkar. Låt fantasin spira med oss tryggt vid din sida. Amaze us.

Whiskyfat

Detta fat innehåller maltwhisky som lagrats på Bordeauxfat i fem år. Malten kommer från Skåne. Whiskyn stoppas om i 30-litersfat mättade med äppelsprit, rom eller annan whisky vid slutlagringen.

Skånsk Åker

En ny stjärna bland våra fat är en skånsk “rom” med namn Skånsk Åker som tillverkas genom en förädling av närodlad sockerbeta. En doft av choklad och jordighet med subtila persikotoner blir till en avec men unik smakprofil.

Fatfyllning

Vid fatfyllning får du gärna själv vara med. Det är en upplevelse vi starkt rekommenderar! Då kan du, och de du eventuellt äger fatet tillsammans med, vara med från början.

Efter fyllning kan du spika fast en mässingsplakett med ditt fats namn. Har du inte möjlighet att närvara gör vi det åt dig.

Därefter hamnar fatet i lagerhuset för att påbörja utvecklingen från nytt destillat till färdig sprit och nu följer en spännande tid då du får chansen att prova och utvärdera din sprit.

Provsmakning

Vi hoppas att ditt fatägande blir början på en relation där vi kan erbjuda upplevelser för dig som entusiast. Det kan röra sig om provningar eller aktiviteter där du har möjlighet att utbyta erfarenheter med andra fatägare.

Du följer mognadsprocessen genom att provsmaka innehållet i ditt fat. Vi rekommenderar att du gör det varje år för att själv avgöra när det är dags för buteljering. För att få ditt fatprov måste du beställa senast tre veckor i förväg via e-post.

Buteljering

Vi rekommenderar att du lagrar ditt fat mellan tre till fem år, men varje fat är unikt och det är du som bestämmer. När du tycker att innehållet har mognat färdigt bokar du din buteljering.

Flaskorna som drycken buteljeras på rymmer 50 centiliter. Om du vill har du möjlighet att designa delar av flaskans etikett. Flaskorna hämtar du på valt uthämtningsställe.

Alkoholskatt, moms och försäljningsställets påslag tillkommer när du hämtar den buteljerade drycken.

Vad händer med fatet?

Det tomma fatet är ditt. Du väljer om du vill ha det skickat hem till dig eller om du vill att vi fyller det på nytt. Sedan är det bara att njuta av din egen, helt unika sprit.

Vilket fat väljer du?

Spritdrycker

Alkoholfritt

Ginbox och äppelbox

Hantverket

Boka Provning

Besök oss